Klik her for at læse mere om det valgte rejsemål
Rejsetips til Cuba

Rejsetips til Cuba:

  • Havanna
  • Isla de la Juventud
  • Santiago de Cuba
  • Alexander-von-humboldt-Nationalpark
  • Cienfuegos´s historiske Centrum

Facts om Cuba:

Tilhørsland: Cuba

Hovedstad: Havanna

Sprog: Spansk

Valuta: Peso Cubano/Nacional (CUP) samt Peso Convertibles (CUC) Medbragte penge skal veksles til CUC ved ankomsten.

Tidsforskel: MEZ -6 timer

Pas og visum: Passet skal være gyldigt under opholdet. Da der er mange komplicerede regler vedr. Cuba, bør du absolut se disse på Udenrigsministeriets hjemmeside: www.um.dk .

Vaccinationer: Se Statens Serum Institur: www.ssi.dk

Minimumsalder for alkohol: 18 år

Nødhjælp: 106, Politi 106, Brandvæsen 105

Elektricitet: 110 Volt oder 220 Volt – Adapter

Drikkepenge: Cubanerne er afhængige af drikkepenge, da lønnen er meget lille. Drikkepengene ligger på ca. 10% – 15% Pesos Convertibles (CUC). Da mange Cubanere er fattige, kan man også glæde dem med små gave som f. eks. fyrtøj, kugkepenne, kosmetika eller lignende.

Ofte besøgte steder: Trinidad, Son, Capitolio Nacional, La Tropicana, Nationalpark Topes de Collantes

Seværdigheder: Pinar del Rio, Cienfuegos, Castillo de san Pedro de la Roca

Badestrande: Cayo Levisa, Cayo Coco, Varaderos, Playa Pilar

Cuba

Cuba er den største karibiske ø, hvis hovedstad Havanna har mere end 2 Mio. indbyggere. Cuba blev opdaget af Christoph Columbus i 1492. Øen er internationalt temmelig isoleret og har kun ganske få handelspartnere. På grund af den korte afstand til Florida, blev Cuba et yndet turistmål for amerikanere, bl. a. på grund af landets liberale syn på spil.

I dag er turismen koncentreret på relativ få åmråde som Varadero, Havanna, Valle de Vinales, Cayo Coco og den nordlige kyst ved Holguin. Turismen har i dag fået en topplacering i den Cubanske økonomi og er den vigtigste kilde for indtjeningen af valuta. For at stoppe det dalende antal turister, har man besluttet forskellige tiltag som en nedsættelse af landegebyrerne i lufthavnen, reducering af kerosinpriserne til markedsniveauet samt en hurtigere afvikling af turisterne ved indrejsen.

I året 2010 steg antallet af udenlandske besøgere til 2,5 Mio. turister, herunderca. rejsende fra USA inkl. 400.000 Cubanoamerikanere på familiebesøg – det højeste antal siden revolutionen i 1959.

Cuba har en 6.000 Km. lang kyst med mere ens 400 af de fineste strande med Karibisk flair. Der er mange steder, hvor man kan dykke – bl. a. i Jardines de la Reina (verdens fjerdestørste koralrev).

Klimatabel Cuba

Klimatabel Cuba