Klik her for at læse mere om det valgte rejsemål
Rejsetips til Madeira
  • Funchal
  • Queimadas Park
  • Risco vandfallene
  • Pico Ruivo
  • Paradisdalen

Facts om Madeira:

Tilhørsland: Portugal

Hovedstad: Lissabon. Største ø på Madeira er Funchal.

Sprog: Portugisisk

Valuta: Euro

Tidsforskel: MEZ

Pas og visum: Passet skal være gyldigt under opholdets varighed. Visumfri indtil 90 dage. Derudover skal man registreres. Se også på Udenrigsministeriets hjemmeside: www.um.dk .

Vaccinationer: Se Statens Serum Institur: www.ssi.dk

Minimumsalder for alkohol: 18 år

Nødhjælp: 112

Elektricitet: 230 V

Drikkepenge: 5 – 10%.

Ofte besøgte steder: Monte Funchal, Lavahule i Sao Vicente, Fyrtårnet ved Ponta do Pargo

Seværdigheder: Blandy´s Garden, Cabo Girau, Pico Ruivo,

Badestrande: Madeira har næsten ingen badestrande. Man forsøger dog at oprette beskyttede badebugter – dette er naturlige klippebadebugter som f. eks. Lido Galomar in Canico.

 

 

Madeira

951 Km. sydvest for Lissabon og 737 Km. vest for den Marokkanske kyst ligger den portugisiske ø Madeira ude i Atlanterhavet. Madeira har en størrelse på 801 Km² og har 235.000 indbyggere. Øen er opstået gennem flere aktive, vulkanske faser. Som en del af Portugal tilhører Madeira EU.

Engelske besøgende dominerer antallet af turister på Madeira, som i 2005 nåede op på mere end 1 Mio. turister. Turisterne besøger oftest Funchal og Camara de Lobos. Netop i Camara de Lobos har Churchill malet og boede på det i 1891 nyåbnede luxushotel Reid´s Palace.

Madeira er også bekendt som vandreparadis med behagelige varme temperaturer hele året. Mange af vandrevejene er anlagt af de mauriske slaver for mere end 300 år siden og det meget populære område mellem Porto da Cruz og Santana mod Nord hører til verdens naturarv.