Oftes stillede spørgsmål

Afbestilling/fortrydelsesret
En booket rejse er bindende for dig og for rejsearrangøren. Der er ingen gratis fortrydelsesret. Rejsen kan kun afbestilles/annulleres mod betaling af et større gebyr. Størrelsen af gebyret afhænger af tidspunktet for afbestillingen. Tegn derfor en afbestillingsforsikring for en sikkerheds skyld.

Flyændringer
Ved flytiderne er der altid taget højde for evtl. ændringer. Ændringerne kan være indenfor den samme dag og et direkte fly kan også ændres til en forbindelse med mellemlanding. Da rejsearrangørerne i Tyskland anser ud- og hjemrejsedage som rejsedage/feriedage kan der ikke kræves kompensation for ændrede flytider.

Mad på flyet
På korte og mellemdistance strækninger (op til 6-7 timer) serveres der normalt ikke mad ombord på flyet (ved nogle selskaber kan dette dog bestilles på forhånd). På oversøiske strækninger er mad og nogle drikkevarer på flyet normalt inkluderet.

Hamborg Lufthavn
Adressen på Hamborg Lufthavn er: Flughafen Hamburg GmbH, Flughafenstr. 1-3, 22335 Hamburg, Deutschland

Mødetid i lufthavnen
Mød op i god tid i lufthavnen. For at undgå stress, anbefaler vi ca. 2 timer før afrejsen.

Skrivemåde
Hvis dit navn indeholder de danske bogstaver Æ, Ø og Å skal disse skrives som Ae, Oe og Aa. Du bør også kontrollere, hvordan dit navn er stavet i dit pas for ikke at få problemer. Normalt skrives efternavn først og fornavn(e) sidst.

Transfer
Normalt er der transfer til hotellet. Hvis dette ikke er tilfældet, står der OT (Ohne Transfer) under hotelbeskrivelsen.

Passet´s gyldighed
Her kan der være store forskelle. Tjek det på Udenrigsministeriets hjemmeside: http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/pas-og-visum/ . Som tommelfingerregel er det nok ved rejser indenfor EU, at passet skal være gyldigt indtil hjemkomsten. Ved rejser til lande udenfor EU, kan der være krav om, at passet skal være gyldigt i mindst 6 måner fra hjemkomsten. Husk at alle familiemedlemmer skal have sit eget pas.

Mistet eller beskadiget bagage
Hvis I skulle komme ud for, at jeres bagage bliver beskadiget eller forsvinder (sjældent), så skal I melde dette i lufthavnen, inden i forlade denne og sørge for at få dokumentation herpå. Hvis I har forladt lufthavnen inden I opdager dette, er det så godt som umuligt at få erstatning fra flyselskabet. Det er også vigtigt, at I opbevarer kvitteringerne for indleveringen af bagagen.

Forsikring
Tegn en årsforsikring hos jeres forsikringsselskab eller book en forsikring, når I bestille rejsen. Der skal bruges de samme forsikringer som ved rejser med danske rejsearrangører. Gør forsikringsselskabet opmærksom på, at rejsen påbegyndes i Danmark – det er også tilfælder, når i starter med bilen fra jeres bopæl og kører til Hamborg. Husk også et blåt europæisk sygesikringskort.