Klik her for at læse mere om det valgte rejsemål
Rejsetips til Grækenland

Facts om GRÆKENLAND:

Tilhørsland: Grækenland

Hovedstad: Athen

Sprog: Græsk

Valuta: Euro

Tidsforskel: MEZ + 1 time

Pas og visum: Passet skal være gyldigt under opholdets varighed. Visumfrit ophold. Ophold på mere end 90 dage kræver, at du registrerer dig på den lokale politistation. Se også på Udenrigsministeriets hjemmeside: www.um.dk .

Vaccinationer: Se Statens Serum Institur: www.ssi.dk

Minimumsalder for alkohol: 18 år

Nødhjælp: Alarmnummer: 112, Politi: 100, Ambulance: 166, Brand: 199.

Elektricitet: 230 V

Drikkepenge: Hvis man er tilfreds med servicen og betjeningen, giver man naturligvis drikkepenge. Stuepige ca. 1 Euro per nat, piccoloen: ca. 1 Euro pr. Stk. Bagage, tjeneren: 10-15% af regningsbeløbet, også selvom ”service charge” allerede er inkluderet.

Ofte besøgte steder: Athen, Rhodos, Thessaloniki.

Seværdigheder: Knossos, Akropolis, Pelekas.

Badestrande: Korfu, Kreta (Grækenlands største ø), Rhodos, Kos.

Rejsetips til GRÆKENLAND:

  • Athen
  • Delphi
  • Peleponnes
  • Mykene
  • Olympia

Grækenland

Grækenland ligger i den østlige del af Middelhavet og består af et stort antal populære ferieøer med mange dejlige badestrande. Det gamle Grækenland har haft en betydende indflydelse på formningen af den vestlige verdens kunst, sprog, filosofi, politik, sport og kultur. Grækenland er desuden kendt for sine mange antike og middelalderlige byer.

Langt den største del af turisterne tager til øerne, hvor de udover at opleve den græske atmosfære, kan slappe af ved de dejlige badestrande, gå på odgalense blandt de mange kulturskatte samt nyde et udsøgt måltid. Af de mere end 3.000 øer er de 87 beboede og Grækenland har en kystlængde på ialt13.676 Km.

På grund af det solrige klima, den gode mad, de charmerende øer med gode badestrande og de mange historiske og kulturelle steder er det ikke ikke så underligt at mere end en halv million danskere rejser til Grækenland om året. Der er også god mulighed for at tage på ture med de mange udflugtsbåde, der sejler fra ø til ø. Man kan altid gå på opdagelse og finde noget nyt i Grækenland.