Klik her for at læse mere om det valgte rejsemål
Rejsetips til Gran Canaria

Rejsetips til Gran Canaria:

  • Playa del Ingles
  • Maspalomas
  • Puerto de Mogan
  • San Augustin
  • Taurito

Facts om Gran Canaria:

Tilhørsland: Spanien

Hovedstad: Madrid – Las Palmas de Gran Canaria

Sprog:Spansk

Valuta: Euro

Tidsforskel: MEZ

Vejret: Gennemsnitstemperatur 18 til 26 grader hele året

VEJRKORT OVER GRAN CANARIA

AKTUELT VEJR PÅ GRAN CANARIA

Pas og visum: Passet skal være gyldigt under opholdet. Visumfri indtil 90 dage. Se også på Udenrigsministeriets hjemmeside: www.um.dk.

Vaccinationer: Se Statens Serum Institur: www.ssi.dk

Minimumsalder for alkohol: 18 år

Nødhjælp: 112

Elektricitet: 230 V

Drikkepenge: Op til 5%, men ingen pligt.

Ofte besøgte steder: Santa Lucia de tirajana.

Seværdigheder: Tejeda, Fataga.

Badestrande: Playa del Ingles

Gran Canaria

Gran Canaria (også kaldt det evige forår) er en ø halvt så stor som Fyn, har ca. 840.000 indbyggere og ligger i Atlanterhavet, 210 Km vest for Sydmarokkos kyst. Naboen mod vest er Teneriffa og Fuerteventura mod øst. Øen er en vulkanø, hvor det højeste punkt er på 1949 meter. Geografisk er Gran Canaria en del af Afrika, men tilhører Spanien. Øens hovedstad er Las Palmas de Gran Canaria og ligger på den Nordlige del af øen og her kan I kombinere storbyferie med badeferie på den kilometerlange strand som er meget børneveenlig.

Klimaet påvirkes af passatvindene, der kommer fra Nordøst. Når disse rammer bjergene i Nord, tvinges de op og medfører derigennem kraftige nedbør – ofte i form af tåge. Øen er dermed delt i to halvdele. Det fugtige Nord og det tørre Syd. Syden er under indflydelse af de tørre vinde fra Sahara som også kan medføre sand og nå temperaturer på 50 grader C – varmest i August. Øen har op til 350 solskinsdage om året.

Gran Canarias internationale lufthavn befinder sig ca. 18 Km syd for Las Palmas og er via motorvej let at nå. Motorvejen går videre til Maspalomas og fiskerbyen Puerto de Mogán (lille Venedig). Vejene i det indre af øen er geografisk bestemt ofte kurverige og stejle og byerne har ofte små, krogede gader. Der er stadigvæk spor af de tidligere vulkaner.

Årligt besøges Gran Canaria af ca. 2,8 Mio. Turister, der ofte tager til Maspalomas, Playa des Inglés og San Agustin. Turisterne genererer en omsætning på ca. 2,5 Mia. Euro om året. De fleste turister kommer fra Nordeuropæiske lande. I 2012 kom ca. 29% fra Skandinavien, 32% fra Tyskland, Østrig og Schweiz samt 21 % fra England og Irland. Specielt om vinteren er Gran Canaria på grund af det milde klima populært. Den gennemsnitlige temperatur ligger årligt på 18 til 26 grader.

På Gran Canaris har du både gode strande, god mad (specialitet: fisk og skaldyr), gode shoppingmuligheder samt talrige oplevelser med et attraktivt natteliv.

Gran Canaria har mere end 2000 plantearter, hvoraf de 600 kun vokser her. Et af øens vartegn er monolitten Roque Nublo.