Klik her for at læse mere om det valgte rejsemål
Rejsetips til Egypten
  • Cheops pyramide
  • Den gamle bydel i Kairo
  • Sharm El Luli
  • Karnak-Tempel
  • The Heavenly Cathredral

Facts om EGYPTEN:

Tilhørsland: Egypten

Hovedstad: Kairo

Sprog: Arabisk

Valuta: Egyptiske pund

Tidsforskel: MEZ + 1, Sommertid = samme tid.

Pas og visum: Passet skal være gyldigt i 6 måneder udover opholdets varighed. Visumfri indtil 30 dage. Der kan søges om E-visum før rejsen. Se også på Udenrigsministeriets hjemmeside: www.um.dk .

Vaccinationer: Se Statens Serum Institur: www.ssi.dk

Minimumsalder for alkohol: Øl og vin 18 år, spiritus 21 år

Nødhjælp: Brand 125, Redningstjeneste 123, Politi 122

Elektricitet: 220 V

Drikkepenge: Hedder ”Bakschisch” og her anbefales 50 cent eller 2-3 Egyptiske Pund. Drikkepenge er meget udbredt overalt.

Ofte besøgte steder: Gizeh, Luxor, Kairo, Alexandria

Seværdigheder: Ras-Mohammed-Nationalpark, Kongernes dal, Nilkrydstogt

Badestrande: Hurghada, Scharm El-Scheich,

Egypten

Egyptens territorium danne næsten en kvadratisk form og byder både på stepper, savanner, ørkener og oaser. Hovedfærdselsåren i Egypten er Nilen med en længde på 6.852 Km. og som løber ud i Middelhavet gennem deltaet på 24.000 m². Foruden nogle oaser og mindre havne ved kysten, danner Nilens vand grundlaget for både landbrug og beboelse som tilsammen udgør ca. 5% af Egyptens territorium. Vest for Nilen ligger ørkenen fra Libyen og omfatter ca. 2/3 af Egyptens område. Øst for Nilen ligge den arabiske ørken. Efter Sydafrika har Egypten Afrikas stærkeste økonomi.

Egypten regnes for en af de ældste kulturer i verden, hvilket de mange udgravninger i landet viser. Der var her Thomas Cook i 1869 opfandt charterrejserne, da han begyndte at ledsage Englændere og Amerikanere gennem Pharaonernes land. I dag er turismen den vigtigste indtægtskilde i Egypten, specielt de gamle oldtidsminder udøver stor tiltrækningskraft på turisterne. Egyptens hovedstad er Kairo, der også er den største metropol i Afrika og Arabien.