Klik her for at læse mere om det valgte rejsemål
Rejsetips til Mallorca

Rejsetips til Mallorca:

  • Talaiotikum
  • S´Arenal
  • Magaluf
  • Serra de Tramuntana
  • Taurito

Facts om Mallorca:

Tilhørsland: Spanien

Hovedstad: Madrid – Palma

Sprog: Spansk

Valuta: Euro

Tidsforskel: MEZ

Vejret: Subtropisk

Pas og visum: Passet skal være gyldigt under opholdet. Visumfri indtil 90 dage. Se også på Udenrigsministeriets hjemmeside: www.um.dk .

Vaccinationer: Se Statens Serum Institur: www.ssi.dk

Minimumsalder for alkohol: 18 år

Nødhjælp: 112

Elektricitet: 230 V

Drikkepenge: Op til 5%, men ingen pligt.

Ofte besøgte steder: Serra de Tramuntana, La Seu.

Seværdigheder: Cap Formentor, Coves del Drac, Torrent de Pareis.

Badestrande: Playa de Palma

Mallorca

Mallorca er den største af de tre øer i det vestlige Middelhav. De andre øer er Menorca, Formentera og Ibiza. Øen ligger ca. 170 Km. Øst for det spanske fastland og har et subtropisk klima med gennemsnitlig 7,9 solskinstimer per dag. Den korte vinter er mild og fugtig. Mallorca har mere end 870.000 indbyggere og sproget er spansk. Øen er et meget populært feriemål, da den byder på noget for enhver smag – lige fra badeferie til aktivt byliv med shopping, kultur, natur og seværdigheder.

I øens hovedstad Palma, der blev grundlagt af Romerne, bor ca. halvdelen (godt 400.000 personer) af øens befolkning og ligger ved den ca. 7 Km. Lange badebugt Playa de Palma (Mallorca har mere end 100 forskelligartede strande). I Alcudia kan man stadigvæk se de bevarede romerske ruiner af den gamle bymur (er på UNESCO´s liste over bevaringsværdige steder). Udgravningerne af de 2000 år gamle beboelsesområder og det gamle teater i ruinbyen Pollentia er også et besøg værd.

Lufthavnen på Mallorca er Aeropuerto de Son Sant Joan og ligger ca. 8 Km. Fra øens hovedstad Palma de Mallorca og har en maksimal kapacitet på ca. 32 Mil. Gæster per år, eller ca. 400.000 per dag.

På øen er der et overhalingsforbud når man kan se mindre end 200 meter frem, som ikke bliver markeret med skilte. Ligeledes er der overhalingsforbud 100 meter før en bakketop.

Mallorca har den højeste indkomst per person i Spanien og her er den hovedsagelige indkomstkilde med ca. 75% turisme som danner rygraden. I 2007 kom der 9,91 Mil. Turister til Mallorca, heraf ca. 35,8% fra Tyskland og 23,2% fra England.

Da mulighederne på Mallorca er så store, kan I planlægge en ferie lige efter jeres eget hoved.