Klik her for at læse mere om det valgte rejsemål
Rejsetips til Italien
  • Rom
  • Venedig
  • Amalfikysten
  • Alberobello
  • Milano

Facts om ITALIEN:

Tilhørsland: Italien

Hovedstad: Rom

Sprog: Italiensk

Valuta: Euro

Tidsforskel: MEZ

Pas og visum: Passet skal være gyldigt under opholdet. Visumfri indtil 90 dage. Ophold ud over 90 dage kræver registrering i landet. Se også på Udenrigsministeriets hjemmeside: www.um.dk .

Vaccinationer: Se Statens Serum Institur: www.ssi.dk

Minimumsalder for alkohol: 18 år

Nødhjælp: Politi: 113, Carabinieri: 112, Brand: 115, Læge: 118.

Elektricitet: 230 V

Drikkepenge: Stuepige: 1-2 Euro per nat, Piccolo: 1-2 Euro pr. stk. bagage, Tjeneren: 20% er som regel allerede tillagt. Er man godt tilfreds, kan man lægge et par Euro.

Ofte besøgte steder: Toskana, Florenz, Capri.

Seværdigheder: Peterskirken, Pisa, Markuspladsen og Canale Grande.

Badestrande: Rimini, Liguriske kyst, Amalfikysten.

Italien

Turismen i Italien bidrager siden årtier til den mest betydningsfulde indtægtskilde i landet, da Italien tilhører de klassiske rejsemål i verden. Populære rejsemål er Alperne, den Liguriske kyst, Adriaterhavet, talrige historiske byer med museer og akæologiske udgravninger samt karnevallet i Venedig.

Italiens bidrag til Europas og verdens kulturarv er bemærkelsesværdigt. Ved/under civilastionen i Middelhavsregionen, Romerriget, Vatikanet og renaissancens vugge spillede Italien en afgørende rolle og blev til udgangspunktet for den europæiske kunst, kultur og forskning. Italien har mere end 100.000 mindesmærker af forskellig art og landet blev besøgt af 52,4 Mio. Turister i 2016 og ligger dermed på en 8. plads af 136 lande.

I Italien skal man fra norden til syden regne med et meget forskelligartet klima. Mellem Alperne og Ligurien i nord hersker et klima med meget kolde vintre og meget varme somre, midt i landet mellem Ligurien og Rom er temperaturene mellem sommer og vinter ikke så stor som i norden og den kolde tid er kortere og den varme tid længere, medens der i syden om foråret og efteråret hersker temperaturer som i de andre regioner om sommeren og vinteren er mild.