Klik her for at læse mere om det valgte rejsemål
Rejsetips til Spanien
  • Barcelona
  • Pyrenærene
  • Malaga
  • Sierra Nevada
  • Madrid

Facts om Spanien:

Tilhørsland: Spanien

Hovedstad: Madrid

Sprog: Spansk

Valuta: Euro

Tidsforskel: MEZ

Vejret: Subtropisk

Pas og visum: Passet skal være gyldigt under opholdet. Visumfri indtil 90 dage. Se også på Udenrigsministeriets hjemmeside: www.um.dk .

Vaccinationer: Se Statens Serum Institur: www.ssi.dk

Minimumsalder for alkohol: 18 år

Nødhjælp: 112

Elektricitet: 230 V

Drikkepenge: Op til 5%, men ingen pligt.

Ofte besøgte steder: Katalonien, Andalusien, Pyrenæerne.

Seværdigheder: Barcelona, katedralen i Santiago de Compostela, Guggenheim museum i Bilbao.

Badestrande: Costa del Sol, Costa Brava, Costa Blanca, Lloret de Mar

Spanien

Spanien udgør den største del af den Iberiske halvø i Europas syd-østlige hjørne, tilhører EU og er efter Frankrig det næstmeste besøgte land i verden og blev i 2016 besøgt af ikke mindre end 75,6 Mio. turister. Efter Franco´s død i 1975, blev monarkiet genindført og består den dag i dag. Efter en folkeafstemning i 1978 blev Spanien til et parlamentarisk demokrati med en konge som statsoverhoved. Ca. 1/10 af Spanien er dækket med skove, hvoraf de tætteste på grund af det fugtigere klima befinder sig mod Nord og Nordvest. Spanien er overvejende katolsk, selvom kirkens indflydelse er aftaget kraftigt. Fødselstallet hører til et af de laveste i Europa og på trods af en høj levestandard, har Spanien en meget høj arbejdsløshed.

Ca. 10% af Spaniens befolkning arbejder indenfor turisterhvervet. Turismen har også medført, at infrastrukturen med veje, tog og lufthavne er blevet kraftigt udbygget. I 2016 havde Spanien indtægter på mere end 60 Mia. Dollar fra turistindustrien.

I den nordlige del af Spanien forløber flere ruter af pilgrimsruterne Caminoen, der alle ender i Sanitago del Compostela i Spaniens nordvestlige hjørne. Pilgrimsturene er så populære, at der i 2017 blev der udfærdiget mere end 300.000 diplomer for gennemført pilgrimstur/del-pilgrimstur. De moderne pilgrimme kommer i dag fra hele verden.