Klik her for at læse mere om det valgte rejsemål
Rejsetips til Thailand
  • Bangkok
  • De svømmende markeder
  • Det hvide tempel Wat Rong Khun i Chiang Rai
  • Ko Phi Phi
  • Huay Mae Khamin vandfaldene

Facts om Thailand:

Tilhørsland: Thailand

Hovedstad: Bangkok

Sprog: Thai

Valuta: Baht (THB)

Tidsforskel: MEZ + 6 timer

Pas og visum: Passet skal være gyldigt i mindst 6 måneder ud over datoen for indrejsen. Ved indrejse gives indrejsestempel med ret til 30 dages ophold. Det gælder et ubegrænset antal indrejser med fly; ved indrejse ad land- eller søvej gælder det kun to gange per år. Du kan højst genindrejse og opholde dig i Thailand i samlet 90 dage inden for en periode 6 måneder. Se også på Udenrigsministeriets hjemmeside: www.um.dk .

Vaccinationer: Se Statens Serum Institur: www.ssi.dk

Minimumsalder for alkohol: 20 år. Mellem kl. 0 og 11 samt 14 og 17 er salg af alkohol forbudt. Herudover på valgdage og religiøse helligdage.

Nødhjælp: Politi 191, Turistpoliti (i turistområderne) 1155, Brandvæsen 199

Elektricitet: 220 V

Drikkepenge: Ingen pligt.

Ofte besøgte steder: Chiang Mai, Udon Thani park i Isaan, Bangkok

Seværdigheder: Grand Palace i Bangkok, Ayutthaya ruinerne, Khao Sok Nationalpark

Badestrande: Pileh Bay, Sai Nuan Beach, Thong Nai Pan Noi

Thailand

Thailand med hovedstaden Bangkok hed op til 1939 Siam, ligger i sydøstasien og er i dag en af de førende eksportører af ris i verden. Den vigtigste indtægtskilde er dog turismen. Landet blev i 2017 besøgt af mere end 35 Mio. turister og Bangkok er den mest besøgte by i verden – har bl. a. mere end 400 templer. I 1960 var 75 – 80% af Thailand er dækket af skov og landet har et rigt dyre- og fugleliv. I dag er blot 18 – 26% af skoven tilbage.

Siden 1960´erne har Thailand udviklet sig til et af hovedrejsemålene i international turismus og i 2016 havde Thailand indtægter fra turismen på mere end 52 Mia. Dollar. I 1996 blev det vurderet, at mere end 4 Mio. arbejdspladser mere eller mindre var afhængige af turismen. Den største del af masseturismen går foruden Bangkok til badestederne ved kysterne, såsom Pattaya, Phuket, Krabi eller Ko Samui. Masseturismens negative følger er derfor koncentreret til relativt små områder, men er her heftigere.